FAMILIE TRADITIE

Als kind verhuisde Mario Uva met zijn familie vanuit Taranto naar Cattolica. Zijn grootvader, vader en oom waren lokaal actief als kok en het was daar dat Mario het vak van zijn vader leerde.

In de winter van ‘64/'65 verhuisde Mario alleen naar Nederland waar hij uiteindelijk zijn echtgenote Tine Wingelaar ontmoette. In 1967 kocht Mario het dorpscafé Het Anker in Neck over van zijn schoonvader en opende er samen met Tine een Italiaans restaurant: Ristorante Mario Uva. Mario slaagde er, tezamen met zijn zoons Alessandro en Raffaele, al snel in om vanuit een bescheiden achtergrond het Ristorante Mario Uva naar de voorgrond van het culinaire establishment te loodsen door voor een verantwoorde Italiaanse keuken te kiezen.

Het behaalde niveau, de revolutionaire werkwijze, die tegenwoordig alom geprezen is, gaven het Restaurant MARIO een constante stroom van culinaire bewonderaars die tot op de dag van vandaag is gebleven. De scepter is inmiddels overgedragen aan Mario's zoon Alessandro die de oorspronkelijke werkwijze en filosofie op dezelfde wijze voortzet.


Al in 1967, als pionier op culinair gebied en door de gewaagde introductie van het verrassingsmenu, konden de gasten van Restaurant MARIO zonder menukaart kennis maken met de kookfilosofie van Chef-kok Mario Uva.


Een eenvoudige Italiaanse kookfilosofie en -vaardigheid, die gaat van vader op zoon, om op simpele wijze met een gering aantal ingrediënten een hoogstaand product voor te zetten. Tot op heden en met dezelfde filosofie, kookt onze Chef-kok Fabrizio Pinna en met de input van Alessandro Uva deze verrassingsmenu’s. Met de gerechten, en gebaseerd op de direct uit Italië geïmporteerde ingrediënten, blijven wij de authenticiteit van de smaak garanderen.

Het behaalde niveau en de revolutionaire werkwijze, die tegenwoordig alom geprezen is, geven Restaurant MARIO tot op de dag van vandaag een constante stroom van culinaire bewonderaars.
Dit gaat uiteraard niet onopgemerkt. Naast de bijzondere vermelding en het “Diploma di Cucina Eccellente” van de Accademia Italiana della Cucina, kreeg Restaurant MARIO, als enige Italiaan, in het jaar 2000 ook een Michelinster.
Restaurant MARIO werd twee keer uitgeroepen tot het Beste Italiaanse Restaurant van Nederland.

Vermeldingen:
MICHELIN-Gids 2018: “Bereidingen met kwaliteitsproducten, een vakkundige chef. Gewoonweg lekker eten!” – favoriet!
GAULT&MILLAU-Gids 2018: “Gezellig familiebedrijf, authentiek Italiaanse gerechten, mooie wijnen”- lievelingsadres!

Restaurant MARIO bestaat 50 jaar! (1967-2017)
Ter gelegenheid van dit 50-jarig bestaan…maken wij een 3e KOOKBOEK! Verwachte uitgifte voorjaar 2018.

  RISTORANTE MARIO UVA Neck 15
1456 Wijdewormer
olanda
+31299423949
info@mariouva.nl

ID ANTICONTRAFFAZIONE
N. 7653

Certifica la tua azienda. Richiedi ID anticontraffazione Certifica che la tua Azienda è in possesso dei requisiti richiesti per l’inserimento in Eccellenze Italiane e richiedere l’erogazione di un ID Anticontraffazione, che sarà impresso sul certificato e sulla vetrofania che provvederemo a consegnarti e potrai poi esporre al pubblico.
RICHIEDI ID
Segnala un’eccellenza Se conosci un’attività che reputi eccellente, puoi segnalarcela e fare in modo che ottenga il giusto riconoscimento
Segnala
Foto
ristorazione Ristorante Fior Di Loto

Ristorante Fior di Loto, Benvenuti!

Il paradiso della carne ai laghetti di Sovenigo!

Rustico ma elegante, elegante ma informale, informale e familiare, ma adatto a tutti.
Il ristorante Fior di Loto è situato tra i laghetti di Sovenigo a Puegnago sul Garda in provincia di Brescia ove d’estate fioriscono gli omonimi fiori.
L’atmosfera che si respira al ristorante Fior di Loto è calda ed accogliente, grazie anche alla cordialità e alla gentilezza della proprietaria Roberta e di tutti i suoi collaboratori.

Foto
ristoranti Ristorante Hotel Del Duca Hotel di nuova e moderna concezione, situato a 561 mt. sul livello del mare in una zona tranquilla e rilassante! Oltre all'ospitalità che molti hanno verificato: un panorama che spazia dalla linea della costa adriatica al monte conero. Dai monti sibillini al Gran Sasso d'Italia. Praticamente una visuale a 360°!
Foto
ristorazione Dolcemente