Het Ristorante Saporetti is een locatie voor twee distincte culinaire ervaringen die onderzoek en kwaliteit delen. Traditie en innovatie wedijveren met elkaar om de cultuur van het goede leven, eten en drinken te benadrukken. Het centrale figuur achter de schermen is Raffaele Uva, de gerenommeerde en vurige promotor van de lokale gerechten en wijnen, die de Italiaanse keuken zo uniek maken. Liefhebbers van gourmets of van nieuw, en toch nooit banaal, voedsel zullen bij Ristorante Saporetti het focale punt voor hun passie vinden. De pittoreske setting van de Koemarkt in Purmerend is een uitstekende aanvulling voor de rustieke en sfeervolle inrichting welke door fotograaf en stylist Kees Hageman met veel toewijding is verzorgd. U bent dan ook van harte welkom om uzelf bij gelegenheid te komen laten verwennen .Ristorante Saporetti is een trotse uitdrager van de vers gemaakte Italiaanse Pasta. 'Perfetto, al dente!' Het precies 'beetgaar' koken van een goede, ambachtelijk gemaakte pasta is in Italie een kunst en een zaak van nationaal belang. Geen wonder dus dat je van Napels tot Turijn in iedere Trattoria kunt genieten van de beste deegwaren die nog op authentieke wijze worden bereid. Ristorante Saporetti kent veel van die goed bewaarde plekjes en hun traditionele recepten en heeft zich bij de bereiding van haar pasta laten inspireren door de échte traditionele Trattoria. Een mooi voorbeeld van een traditionele pasta is de tagliatelle uit de streek Emilia-Romagna; een pasta met een volle smaak en de eigenzinnige vorm van een vogelnestje. Heerlijk met zalm of met een lekkere traditionele Ragu'. Lekker eten begint met de ingredienten gevolgd door de bereiding van onze chef-kok!

De Chef-Kok: Raffaele Uva
Wie is Raffaele Uva? Een zeer vastberaden persoon die zeker is van zijn eigen ideeen en een duidelijke visie heeft over wat hij wil, leuk vindt en niet leuk vindt. Uva gelooft in studeren, en weet dat hij altijd een stap voor op zijn keukenbrigade moet hebben als hij ze echt iets wil leren.

Geboren te Purmerend in 1973, voltooide hij de Europese School te Bergen N.-H. Zijn eerste ervaring in het vak kwam al op zestienjarige leeftijd als keukenhulp in het Restaurant Mario te Neck van zijn vader Mario Uva. Dit was het begin van een sprankelende carrière die hem de mogelijkheid bood om de gewaardeerde familierecepten eigen te maken onder leiding van zijn opa Raffaele en oma Catharina, en later vader Mario - die de fijne kneepjes van het vak in de betere restaurants van Cattolica (Emilia-Romagna) leerden. Gedurende de jaren '90 kwamen de eerste erkenningen voor het familiebedrijf, waaronder "Il Diploma Cucina Eccellente" van de Accademia Italiana della Cucina. In het jaar 2000, inmiddels werkzaam chef-kok van het familierestaurant ontving Raffaele zijn eerste Michelin-ster.

Naast het onderhouden van Cucina Uva, een eigen Kookstudio te Neck, beschikt Raffaele over de nodige ervaring op het gebied van productontwikkeling voor houdbare pasta en pastasauzen. In 2004 werkte hij mee aan de oprichting van Restaurant Onassis en Gusta Vino te Amsterdam en in 2013 aan Ristorante Divino te Purmerend, waarna hij stilletjes zijn ideeen uitwerkte voor zijn eigen restaurant.

Het vrij komen van het pand aan de Koemarkt in Purmerend begin 2015 was de kans om zijn ambities waar te maken.

  RISTORANTE SAPORETTI Koemarkt 58
1441 Purmerend
olanda
+31299769046
info@saporetti.nl

ID ANTICONTRAFFAZIONE
N. 7881

Certifica la tua azienda. Richiedi ID anticontraffazione Certifica che la tua Azienda è in possesso dei requisiti richiesti per l’inserimento in Eccellenze Italiane e richiedere l’erogazione di un ID Anticontraffazione, che sarà impresso sul certificato e sulla vetrofania che provvederemo a consegnarti e potrai poi esporre al pubblico.
RICHIEDI ID
Segnala un’eccellenza Se conosci un’attività che reputi eccellente, puoi segnalarcela e fare in modo che ottenga il giusto riconoscimento
Segnala
Foto
ristoranti Locanda Del Molino

Una Locanda di charme nella campagna di Cortona, un locandiere, Stefano, che vi accoglierà con il tipico spirito conviviale toscano, una cuoca, Simona, che saprà farvi innamorare dei suoi piatti dal sapore genuino ed antico ed un oste, ancora Stefano, che vi racconterà la storia e la passione che troverete gustando i nostri vini.

Foto
ristoranti Trattoria Toscanini

Nel cuore della campagna Cremasca, rinnovando la storia di un’antica fiaschetteria, la Trattoria Toscanini affonda le sue radici in una terra dai sapori generosi ed in una tradizione gastronomica consolidata, ma in continua evoluzione.

All’arrivo un incantevole vialetto fiorito vi condurrà all’interno della Villa, con le sue sale accoglienti che trasmettono, con i loro colori, intimità e calore. Da ogni angolo della Trattoria emerge prepotente il rapporto con la musica, il forte legame con il Maestro Arturo Toscanini che in queste zone era di casa.

Cucina e musica, tradizione e innovazione, legami indissolubili che renderanno piacevoli e indimenticabili i momenti che trascorrerete con noi.

Foto
ristorazione Raimondi's Villa Rozenrust Benvenuti a Raimondi’s Villa Rozenrust; Siamo contenti! Wat zijn we blij!